vineri, 14 octombrie 2016

Hummus din fasole rosie


Hummus-ul din fasole rosie am preluat-o de la Flory , mi-a placut din prima clipa cand am vazut reteta  si am repetat-o de cateva ori. Am respectat reteta ei , doar ca in loc de doi catei de usturoi am pus doar unul, asadar daca va place mai usturoiat, puteti adauga 2-3 catei de usturoi.

 Ingrediente:

  • o cutie de fasole rosie
  • 2 linguri pasta de susan ( tahini )
  • 1 catel de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline extravirgin
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 4-5 linguri de apa
  •  paprika afumata, seminte de susan , ulei de masline ,coriandru sau patrunjel verde tocat si lipie pentru servit

  • Scurgem fasolea din conserva si o punem in bolul unui mini mixer . Adaugam pasta de susan, usturoiul, uleiul de masline, zeama de lamaie, sare si piper proaspat rasnit dupa gust.
  • Turnam apa si mixam totul pana ce obtinem o pasta omogena. Apa se pune in functie de consistenta dorita.






  • Pasta obtinuta se aseaza intr-un bol si se serveste cu paprika afumata, coriandru, seminte de susan si lipii. Este foarte delicioasa si consistenta in acelas timp si constituie un aperitiv rapid si elegant.


 

Un comentariu:

  1. Humus de fasolica? Strasnica idee! Am tahini, am si fasole rosie ... Doar ca am alte planuri cu ea. Ori mai cumparam una, ori schimbam planul. :-)

    RăspundețiȘtergere