duminică, 3 aprilie 2016

Negresa cu frisca, rom si cipsuri de ciocolata




,,Mami este cea mai buna prajitura cu ciocolata pe care am mancat-o pana acuma!!! ,,
 Au fost cuvintele piticei mele!! Asa a spus cand am facut amandinele  si asa a spus mereu cand am pregatit ceva cu cacao sau ciocolata. Fan number one ciocolata !!!!


Ingrediente:

  • 4 oua intregi
  • 200 g unt / margarina la temperatura camerei
  • 200 g zahar
  • 75 g cacao
  • 150 ml frisca lichida
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • 220 g faina
  • 100 g cipsuri de ciocolata

Separam galbenusurile de albusuri.
Se pune jumatate din cantitatea de zahar si untul moale intr-un bol si se mixeaza pana ce devine cremos si se topeste zaharul.

Adaugam cate un galbenus si mixam dupa fiecare.
Adaugam si esenta de rom.






Pe urma adaugam frisca  treptat si mixam la viteza mica.






Incorporam cacao.


 



Pe urma faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.


 



Obtinem o compozitie cremoasa.


 



Batem albusurile cu restul de zahar pana ce obtinem o bezea tare. Adaugam cate o lingura la compozitia cu cacao si amestecam cu o paleta de jos in sus cu miscari lente.






Iar spre final adaugam cipsurile de cacao, pe care le incorporam tot cu miscari lente.
Rezultatul final este o compozitie aerata si pufoasa.






Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( 30/20) si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 30 minute.


 



Cand este gata se lasa la racit , apoi se portioneaza.
Este super delicioasa si ciocolatoasa, verdictul dat chiar de fetita mea ciocolatoasa!!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu